Vektdyne

Det nytter ikke å bare høre på hva vi sier. Du blir nødt til å prøve en vektdyne selv!

Kulene i dynen smyger seg rundt kroppen og gir deg følelsen av en god klem – derav navnet på vektdyna: Hugged. Hvem vil vel ikke sovne med følelsen av at noen holder rundt seg?

Brukeranmeldelser, kliniske undersøkelser og ekspertuttalelser vitner om den positive effekten vektdynen har på søvnen.

Det har lenge vært kjent at bruk av en vektdyne har en ekstremt positiv effekt på mange mennesker med f.eks. angst, depresjon, ADHD og andre mentale utfordringer hvor mangel på søvn ofte er et stort og gjennomgripende problem. Mindre kjent er det at søvnproblemer også finnes – og til og med i stigende grad – i befolkningen generelt. Søvnløshet er dermed, ved siden av smerter, den vanligste grunnen til at folk går til legen.

Det er derfor helt naturlig at det er en eksplosiv økning i etterspørselen etter alt som kan ha en positiv innvirkning på søvnen. Vi er derfor veldig glade for å kunne tilby vår vektdyne, Hugged, til alle de som opplever konsekvensene av mangel på søvn. Søvn er helt grunnleggende for å kunne fungere i hverdagen da det er en beskyttende faktor for både fysisk og mental helse. Hjernefunksjonene gjør at vi kan konsentrere oss, huske viktige ting, lære nye ting og ta beslutninger. Alt henger sammen og er avhengig av at man får nok søvn. I tillegg har søvn også betydning for immunforsvaret, blodtrykket og appetitten vår.

Vår vektdyne, Hugged, er produsert av materialer av høyeste kvalitet. Vi har ikke gått på kompromiss med verken kvalitet, komfort eller design. Vi er overbeviste om at høy kvalitet ikke behøver å koste en formue, og derfor har vår holdning fra første dag vært at alle skal kunne skaffe seg en Hugged vektdyne. Alle trenger en god natts søvn, siden søvn er utrolig viktig for trivselen og livskvaliteten vår.

Virker vektdyne kun mot søvnløshet eller andre mentale utfordringer?

Svaret her er et rungende nei. En vektdyne kan helt klart være en helt fantastisk anskaffelse for deg som bare vil sove bedre, dypere og lengre – og dermed oppnå økt søvnkvalitet. Vi har mange kunder som har latt seg inspirere av all forskningen vektdyners virkning har på søvnen gjennom en følelse av økt sikkerhet og ro i kroppen. For disse menneskene har anskaffelsen av en Hugged vektdyne bidratt til økt trivsel i hverdagen.

Hva er en vektdyne?

En vektdyne er en spesialutviklet terapeutisk dyne som bl.a. er tyngre enn en vanlig dyne. Den er rett og slett fylt med små kuler som øker dynens vekt. Disse kulene smyger seg inntil kroppen når du har vektdynen over deg. Det konstante trykket fra dynen stimulerer på den måten berøringssansen og avhjelper sanseintegrasjonsproblemer. Dette betyr at du er mer i stand til å merke deg selv – det vil si hvor kroppen din går til – noe som øker tryggheten og roen som nettopp er så viktig for både å kunne sovne og sove hele natten uten unødvendige oppvåkninger.

Hva gjør en vektdyne?

I kraft av utformingen av vektdynen, smyger den seg rundt kroppen din uansett hvordan du snur og vender deg. Det konstante trykket på kroppen fra dynen stimulerer sansene dine og gir deg derfor følelsen av trygghet i kroppen. Denne tryggheten er veldig viktig for å kunne slappe av og finne ro. Når kroppen slapper av, frigjør den automatisk mer av kroppens eget antistresshormon, oksytoksin, som igjen gir økt ro i kroppen. En ro som er særdeles viktig for å kunne overgi seg til søvnen.

Når du bruker en vektdyne, hjelper den deg med å ligge rolig når du skal sove. Mange mennesker lider av søvnforstyrrelser på grunn av uro i kroppen. En vektdyne kan bidra til å avhjelpe dette. Flere studier viser at denne spesiallagde dynetypen kan ha en veldig positiv effekt for personer med f.eks. ADHD og autisme. Vektdynen kan også være særdeles nyttig ved mer generell uro.

Hvor mye koster en vektdyne fra Hugged?

Vektdynene våre er priset etter hvor tung den er. Vi anbefaler at du velger en vektdyne som veier ca. 10% av din egen kroppsvekt.

• Hvis du derfor veier 80 kg, anbefaler vi å kjøpe en vektdyne på 8 kg.

• Hvis du veier 70 kg, anbefaler vi at du kjøper en vektdyne på 7 kg.

• Hvis du veier 75 kg, anbefaler vi å runde opp og kjøpe en dyne på 8 kg.

På den måten er du garantert optimal effekt. Du finner prisene våre på produktsidene våre, hvor du selv har mulighet til å velge hvor tung dyna skal være.

Kan alle bruke en vektdyne?

I tvilstilfeller anbefaler vi at du kontakter fastlegen din. Dette gjelder spesielt hvis du lider av pusteproblemer, dårlig blodsirkulasjon eller har utfordringer med å opprettholde en normal kroppstemperatur. Når det gjelder små barn, bør du også konsultere din egen lege.

Hvorfor velger man å kjøpe en vektdyne?

Det kan være mange grunner til at man velger å kjøpe en vektdyne fra Hugged. For de aller fleste av kundene våre, handler det om å forbedre søvnkvaliteten. Vår spesialproduserte dyne er ment å gi de beste forholdene for en god og avslappende nattesøvn, og derfor opplever vi, at de som kjøper en Hugged vektdyne, som regel er mennesker med et brennende ønske om å sove bedre.

Det er viktig å understreke at en dyne av dette kaliberet ikke nødvendigvis bidrar til en høyere søvnkvalitet fra en dag til den neste. Man bør derfor gi dynen tid nok til å påvirke kroppen og sansene på en positiv måte. I tillegg vil du ofte oppleve at du blir veldig bevisst om din egen søvn de første dagene du bruker en vektdyne. Det har vanligvis en negativ effekt på søvnen, siden man tenker for mye på det. Derfor anbefaler vi at du gir dynen tid nok til å bevise hva den kan. 

Forskning på effekten av vektdyne på mennesker

Nedenfor har vi sett nærmere på noe av forskningen som støtter den positive effekten vektdyner har på mennesker. Vi håper du finner det like interessant som oss!

• En hovedoppgave viste i 2017 at en vektdyne aktivt kan hjelpe barn som har sanseintegrasjonsproblemer. Dynen kunne blant annet bidra til å gi barnet en bedre søvn, gi barnet bedre humør og dessuten øke konsentrasjonsevnen. Forskningen ble utført av en ergoterapeut og en fysioterapeut. (Kilde)

Forskning.no skriver om søvnforsker Gaby Badre, som har forsket på bruken av tunge dyner mot søvnløshet. Her ser man at en tung dyne hadde en positiv effekt på mer enn halvparten av deltagerne som var en del av studien. I tillegg meddeler forsker Gaby Badre at Oslo Universitetssykehus er i et forsøksstadie hvor de bruker vektdyner for å behandle ADHD og stress. (Kilde)

• Forskning blant ADHD-barn viste i 2010 at en vektdyne bidro til at barna sovnet raskere og at søvnkvaliteten ble høyere. Studien ble utført med barn mellom 8 og 13 år. (Kilde)

• Et spennende forskningsprosjekt om søvnkvalitet og effekten av vektdyner har akkurat startet i 2019. Her venter vi i spenning på resultatene!

Hvis du er interessert i å lese mer om forskningen på dette området, har vi dedikert en side her til informasjon om forskning på vektdyner.

Hvordan bruker man en vektdyne?

En vektdyne brukes i utgangspunktet på samme måte som du bruker en helt alminnelig dyne.

Forskjellen ligger i vekten som den nye spesialproduserte dynen din har. De aller fleste vil kunne krype inn under dynen med en gang og høste alle godene og fordelene.

For noen kan det være nødvendig med en tilvenningsperiode. Da kan man for eksempel bruke dynen som et teppe over bena mens man sitter i en stol eller i sofaen på dagtid eller om kvelden, slik at kroppen kan bli vant til den “omfavnende” følelsen. For barn som kanskje trenger litt tid for å bli vant til den, kan man bruke dynen i lekesituasjoner, slik at de blir vant til hvordan dynen føles. Det kan også være en god idé å la barnet bare bruke dynen et par timer de første nettene.

For å få mest mulig ut av din Hugged vektdyne, er det viktig å være oppmerksom på følgende søvntips. Sovetipsene nedenfor er skrevet med inspirasjon fra Søvnklinikken ved Regionshospitalet i Viborg i Danmark.

1. Ikke la deg skremme av søvnløshet – det er helt normalt å sove mindre bra i en periode. Husk at du vanligvis får mer søvn enn du er klar over.

2. Prøv å unngå å ta dagens bekymringer og spekulasjoner med i senga – la den siste timen før sengetid handle om avslapning ved for eksempel å lese en bok (i papirform) eller lytte til musikk.

3. Vent med å legge deg til du er søvnig – å ligge i sengen skal helst bare være assosiert med søvn (og sex).

4. Stå opp og gå ut av soverommet hvis du ikke har sovnet i løpet av en rimelig periode (ca. 15 – 20 min.). Bekymringen eller redselen for ikke å kunne sovne kan lett holde en våken. Det er derfor best å gå ut av senga når du ikke får sove for å unngå at sengen blir assosiert med at du ikke kan sove.

5. Stå opp / still vekkerklokken til samme tid hver eneste dag. Dette gjelder også i helger og på helligdager – gode søvnvaner tilsvarer regelmessighet.

6. Ikke ta deg en lur i løpet av dagen – nattesøvnen påvirkes slik at du enten sover i kortere tid eller med flere oppvåkninger om natten.

7. Hold deg unna koffeinholdige matvarer som. kaffe og cola om kvelden – de har en stimulerende effekt.

8. Sørg for å ha spist, slik at du verken er sulten eller mett før du legger deg – følelsen av sult eller overdreven metthet kan virke stimulerende og dermed holde deg våken.

9. Unngå å innta alkohol rett før leggetid – mange mennesker opplever nok å sovne raskere etter inntak av alkohol, men søvnen blir mer overfladisk og med flere oppvåkninger, siden alkohol i kroppen undertrykker det normale søvnmønsteret.

10. Skjem deg bort med for eksempel et varmt bad før leggetid.

Dette er fordelene ved å handle her hos Hugged

Her hos Hugged legger vi ekstremt stor vekt på kundenes trivsel og tilfredshet. Derfor vet vi at det er viktig at alle ordrer sendes så snart som mulig når du har lagt inn en bestilling. Vi lover derfor at du mottar din nye Hugged vektdyne i løpet av 1 til 3 virkedager.

Dessuten gir vi selvfølgelig alle våre kunder en 100 % tilfredshetsgaranti. Du kan derfor teste den nye dynen din i 30 dager for å se om det er noe for deg. Hvis du mot forventning ikke vil beholde din nye spesialproduserte dyne, tar vi den i retur med et smil.

Vi samler kun på fornøyde kunder. Vi tror på at en virksomhet skapes på grunnlag av glade og fornøyde kunder, noe som er årsaken til at vi strekker oss utrolig langt for deg. Vår kundestøtte svarer på e-post, telefonsamtaler og nettsnakk alle ukens dager. Du er derfor ikke mer enn noen få minutter unna å få svar på spørsmålene dine.

For å oppsummere noen av de viktigste fordelene ved å handle hos Hugged:

• Du er garantert levering innen 1–3 virkedager.

• Vi gir alle kunder 100 % tilfredshetsgaranti.

• Du står fritt til å prøve din nye Hugged vektdyne i 30 dager.

• Vår kundeservice sitter klar for å hjelpe deg med spørsmålene dine hver eneste dag.

Hvordan klarer Hugged seg i en vektdynetest?

Vi oppdaterer jevnlig denne delen med testresultater for vektdynen vår. Vi er stolte når Hugged blir valgt til å delta i forskjellige vektdynetester, og vi vil derfor veldig gjerne høre fra deg om dere er en institusjon eller lignende som utfører tester på vektdyner.

Har du spørsmål til oss?

Ikke nøl med å kontakte oss hvis du har spørsmål til Hugged. Vi prøver å svare på forespørslene dine i løpet av få timer. Vårt dedikerte team av medarbeidere sitter klare hver dag ved telefonen og e-post, slik at du kan få den helt riktige rådgivningen.